Mandag 4 Desember 2023
Kl. 10:00 - 12:30, Frivillighetens hus
Helsestasjon for seniorer: Tema - Bedre mat, friskere kropp!
Temaforedrag "Bra mat, friskere kropp!" med ernæringsterapeut Christine Dortea Eriksen.

Velkommen til årets siste helsestasjon for seniorer. Denne gangen vil vi ha fokus på bedre helse gjennom kosthold. Ernæringsterapeut Christine Dortea Eriksen vil holde foredrag om hva vi selv kan gjøre for å forebygge sykdom, bedre helseplager og få mer energi.

Program for dagen:
10-11: Åpent hus og mulighet for helsesjekk
11-12: Temaforedrag "Bra mat, friskere kropp!" med ernæringsterapeut Christine Dortea Eriksen

Gratis entré. Salg av vafler og kaffe.

OM FOREDRAGET "BRA MAT, FRISKERE KROPP!"
Blir du forvirret over de stadig sprikende kostholdsrådene som det snakkes om i media? Hva er sunt den ene dagen og hva er farlig den neste?

Studier viser at forekomsten av overvekt, diabetes type 2, kreft, og andre livsstilsrelaterte sykdommer stadig øker. Mange plages også med mage og tarmproblemer. Det er flere årsaker til dette, og nyere forskning viser en sammenheng mellom dårlig tarmhelse og flere typer sykdommer.

Ikke bare er vi mindre aktive enn før, men kostholdet og tilgangen på usunn mat er tilgengelig på alle kanter, og vi utsettes for både fysisk og psykisk stress.

I dette foredraget vil jeg snakke om hva vi selv kan gjøre for å forebygge sykdom, bedre helseplager og få mer energi. Vi er alle forskjellige og et kosthold som er bra for meg er ikke nødvendigvis det beste for deg. Jeg vil gå nærmere inn på:

  • Å finne balansen mellom karbohydrater, fett og proteiner - og hvorfor disse næringsstoffene er viktig for oss. Hvordan du kan sette sammen måltidet best mulig for å holde deg lengre mett og unngå et svingende blodsukker. Et ustabilt blodsukker henger ofte sammen med at man har lyst på søtsaker, blir fort sulten, har dårlig konsentrasjon og hjernetåke. Mange plages med et svingende blodsukker selv om de ikke har diabetes.
  • 70% av immunforsvaret vårt sitter i tarmen. En nøkkel for å holde oss friske er å sørge for god fordøyelse. Mange sliter med blant annet diare eller forstoppelse og tenker at «sånn er det bare» og dette må jeg leve med. Jeg vil snakke litt om mulige årsaker og hva du kan gjøre for å bedre dette.
  • Hvilke valg du kan ta på butikken for å finne matvarer som er mer næringsrike enn andre. Og bli mer bevisst hva maten inneholder, for eksempel er det stor forskjell på næringsinnhold i ulike typer ferdigbrød og yoghurter.


OM HELSESTASJON FOR SENIORER
Det er mulighet for enkle helsemålinger og samtale med helsepersonell. Ved måling av blodsukker ta kontakt i forkant med Anne Wold-Schätzer på 940 22 950.

Helsestasjon for seniorer driftes av Hurdal kommune og er et samarbeid med Hurdal frivilligsentral.

2024 © Hurdal Frivilligsentral